Jindrova přihrávka. Nevyužili jsme slabiny soupeře

Extraligový zápas číslo jedna odpovídal začátku sezony. Jak z naší strany, tak ze strany soupeře, Jihostroje České Budějovice, jej provázely rozpaky.

Budějovice optimální výkon určitě nepředvedly a nám to nesedlo. Do poloviny zápasu to nebyla hezká podívaná. Máme spousty rezerv, na kterých se dá pracovat. První dva sety jsme nezvládli takticky a prohráli jsme je zaslouženě. Třetí jsme vyhráli a už to vypadalo, že jsme se chytili. Bohužel, skončili jsme ve čtvrtém na našich zbytečných chybách. Nedodrželi jsme taktické pokyny z porady. Propadli jsme na bloku, nepodávali jsme servis do míst, do kterých jsme podávat měli. Nevyužili jsme slabiny soupeře v momentě, kdy jejich maličký nahrávač byl na bloku.
Že na tom zase nejsme tak zle, to ukázal právě ten třetí vyhraný set. Mužstvo se zvedlo a s přehledem soupeře přehrálo. Za týden, respektive ve druhém kole, hrajeme v Odoleně Vodě. Odolka dost posílila a myslím si, že na nich se ukáže, jak bude tenhle ročník v tabulce vyrovnaný. Nic jednoduchého jako v uplynulých sezonách nás tam nečeká!

Jindřich Neumann, generální manažer Kladenských orlů

Zdroj: Jan Murárik / Vaše Kladno