Orel Habr: Věřím, že zítra uvidíte výborný volejbal

Nahrávač Filip Habr (30) tvoří základní kámen sestavy Kladenských orlů, volejbalových vicemistrů extraligy. Zítra je čeká úvodní vstup do nové sezony. Pro Filipa o to pikantnější, že do Kladna zítra přijedou České Budějovice (18.00), klub, ve kterém strávil několik sezon.

Do Kladna jste přestoupil letos v létě po návratu z ruské ligy. Co vás hned napadlo, když jste zjistil, že orli budou v prvním kole hrát s týmem, ve kterém jste působil také jako kapitán?
(směje se) Že chci vyhrát! Může být výhoda, že je znám dobře, ale oni mě také znají dobře. Zvláště střeďáci, třeba Radek Mach, mě má za těch šest let mého působení v Budějovicích načteného. V tomhle směru beru zápas i jako soukromou bitvu.

Jaká mentalita charakterizuje českobudějovické mužstvo?
Dobrá nálada. Herně ho asi nejvíc podle mého charakterizuje, že předvádí kvalitnější volejbal v play off než v základní části.

Dochází v základní části z jejich strany k podceňování soupeřů?
K tomu mají, myslím, sklony všechna mužstva extraligy. Dochází k tomu spíše v průběhu extraligy než na jejím začátku. Proto se nelze spoléhat, že nás v sobotu podcení.

Jak Budějovičtí vnímají volejbalové Kladno?
Pořád platí to, co jsem řekl, když jsem podepsal Kladnu. Kladno bylo pro mě nejnepříjemnějším soupeřem. To byl také jeden z důvodů, proč jsem po Rusku šel právě do kladenského týmu. Jestliže je nějaký soupeř nepříjemný, pak to může znamenat, že v něm dělají volejbal na velmi dobré úrovni. Jako soupeř jsem rovněž velmi vnímal kladenské publikum. V kladenské hale je pro soupeře i nepříjemná orientace a k tomu se musí připočítat domácí bouřliví fanoušci. Věřím, že zítra nás čeká v hale opět výborná atmosféra a s ní i výborný volejbal.

Zdroj: Jan Murárik / vasekladno.cz