Kladenský Koloušek vyhrál Dřevěnici

Tradiční slavný volejbalový turnaj v Dřevěnici v dorostenecké kategorii hned dvakrát vyhrál smečař Matěj Koloušek (18). Že vám to jméno v souvislosti s Kladnem nic neříká? Všeho do času! Plzeňský odchovanec Matěj je totiž novou tváří extraligového mistra Kladenských orlů.

V Dřevěnici jste s týmem My to složíme! získal v mládežnické kategorii zlato a odnesl jste si diplom pro nejlepšího dorostence. Je vidět, že vám antuka sedí…
Hrálo se nám všem parádně a na smeči jsem asi zaujal (směje se). Hrálo se mi parádně. Po dvou prohrách, kdy jsme se sehrávali, se náš tým dostal na vítěznou vlnu. Z Kladna se mnou v týmu hráli ještě Vostárek, Martinča a Nekvinda. Porazili jsme například výběr Dukly Liberec, Hradce Králové nebo Lvíčata ročníku 2003.

Jak jste se ocitnul v Kladně?
Kladno mi doporučil můj manažer Martin Kubišta. Je to blízký kamarád mých rodičů, bývalých prvoligových hráčů. S tátou dokonce hrál. Má tedy naši plnou důvěru. Když přišel s Kladnem, ani vteřinu jsem neváhal a kývnul jsem. Kladno jsem vnímal jako super tým. Předchází ho pověst klubu, ve kterém se o hráče starají a volejbal v něm mají opravdu rádi.

V Kladně vás nadcházející sezonu čeká tým juniorů a béčko. Počítal jste s tím, že se do prvního týmu hned tak nedostanete?
S tím počítám. Budu co nejvíc trénovat a soustředím se na co nejlepší výkon. Jenom tréninky s extraligovým áčkem jsou pro mě nová i skvělá zkušenost.

Co vás čeká ve školním roce?
Studuji v Praze střední ekonomickou školu se sportovním zaměřením. Po škole budu v klubu pomáhat trénovat děti.

Zdroj: Jan Murárik / vasekladno.cz