Kladenský volejbal přišel o Ligu mistrů

Evropská volejbalová garnitura v minulých dnech rozhodla, že vicemistři z ligových soutěží, jako je například česká extraliga, přijdou o možnost hrát Ligu mistrů. Kladno si tedy stejně jako minulý rok zahraje CEV Cup, druhou nejvyšší soutěž. Trenéra Milana Fortuníka verdikt mrzí, ale připouští, že účast v evropském poháru má své ekonomické plusy.

Zarmoutila vás hodně tahle nečekaná zpráva?
Mrzí mě jen z toho hlediska, že jsme mohli hrát s atraktivním soupeřem a také se na Ligu mistrů lépe shánějí posily. Na druhou stranu CEV můžeme hrát, na rozdíl od Ligy mistrů, doma ve své hale, ušetříme docela dost peněz, a když budeme mít při losování štěstí, i v téhle soutěži na nás nějaký atraktivní tým může vyjít. Ale Ligu mistrů jsme hrát chtěli.

O jakou sumu v přepočtu na koruny je CEV levnější?
Na jeden zápas Ligy musíte počítat v přepočtu až s půl milionem korun. Pokud bychom z předkola, ve kterém jsme měli začínat, postoupili do hlavní soutěže, zvedly by se nám náklady asi o tři miliony korun. A tyhle peníze bychom museli sehnat. Přesto jsme věřili tomu, že účast v Lize mistrů zvládneme. Ligou mistrů jste pro sponzory zajímavější. Z evropské federace nedostanete nic. Účast v CEVu nás vyjde o zhruba dva miliony méně. Losování poháru CEV je koncem června.

Jan Murárik